Na jaře jsme zaseli a zasadili, přes léto jsme okopávali, zalévali a teď můžeme konečně sklízet. Na školních pozemcích se nám během toho roku urodilo spoustu zeleniny. Část putuje do jídelny, kde z ní máme skvělé obědy a část zpracovávají žáci přímo ve výuce. Letošní vaření započala 9. třída. Ta nejprve v praktických činnostech sklidila brambory, mrkev, cibuli a bylinky, a poté si z toho společně uvařili bramborovou polévku, bramboráky a nechyběl ani dezert v podobě štrůdlu z jablíček od babičky. Žáci si ve skupinkách připravili recepty, nakrájeli a odvážili suroviny a pustili se do vaření. Celou školou byla cítit vůně česneku z bramboráků a ty nejmlsnější jazýčky přilákala také vůně jablíček a skořice. Všichni jsme si moc pochutnali a žáci si zaslouží velkou pochvalu za dobře odvedenou práci.
Bc. Klára Hasmannová